Gamleby Screen AB

SKYLTAR

Vi erbjuder screentryckta skyltar i plast och aluminium.

Vårt skylterbjudande

Vi på Gamleby Screen erbjuder en modern maskinpark för allt inom digitaltryck och screentryck av skyltar i plast & aluminium. Vi hanterar skyltar i små format och upp till fyra meter i bredd och höjd.

Tryckta skyltar

Plastskyltar för enkelsidigt eller dubbelsidigt tryck. Kan göras i små som stora format och i små som stora serier. Skyddslack appliceras.

Aluminiumskyltar

Aluminiumskyltar för enkelsidigt eller dubbelsidigt tryck. Kan göras i små som stora format & i små som stora serier.

Efterlysande skyltar

Efterlysande skyltar i plast eller aluminium material. Med en unik tryckmetod är den efterlysande effekten stark & kan göras i egna storlekar.

Taktila skyltar

Vi erbjuder graverade taktila skyltar enligt Svensk standard. Välj själv din symbol/text & färger. Välj om du önskar med hål och 3M-tejp.

Rostfria skyltar

Syrafasta rostfria skyltar i 316 material för de allra tuffaste miljöerna. Erbjuds i valfri storlek och med valfri text. Kan fås med egna hål och tejp.

Fasadskyltar

Fasadskyltar i plast eller aluminium. Storlek anpassas efter dina önskemål och användningsområden. Kan fås med hål och fästmetod.

Stor maskinpark - Till era skyltar

Vi erbjuder en modern och stor maskinpark till ert förfogande. Vi producerar dagligen produkter till små som stora globala företag världen över. Vare sig din förfrågan är liten eller stor kan vi trycka effektivt tusentals produkter per dag.

Skyltar anpassade för dig

Fördelen med skyltar

Skyltar har flera fördelar och spelar en viktig roll i vår vardag. Här är några fördelar med skyltar:

  1. Kommunikation och information: Skyltar ger oss möjlighet att kommunicera och dela viktig information på ett effektivt sätt. De kan användas för att visa vägbeskrivningar, varna för faror, ange regler och förordningar, ge reklam och marknadsföring, och mycket mer. Genom att använda tydliga symboler, text och bilder kan skyltar snabbt och lättförståeligt förmedla budskap till en bred publik.

  2. Ökad säkerhet: Skyltar spelar en avgörande roll för att upprätthålla säkerheten i olika miljöer. Till exempel kan trafikskyltar hjälpa förare att navigera på vägarna och undvika olyckor. Skyltar kan också markera farliga områden, varna för risker och ge säkerhetsinstruktioner i industriella och offentliga platser. Genom att vara uppmärksamma på skyltar kan människor undvika potentiella faror och minska risken för skador.

  3. Företagsprofilering och marknadsföring: För företag spelar skyltar en viktig roll i att marknadsföra sina produkter och skapa varumärkesmedvetenhet. En väl utformad och attraktiv skylt kan locka kunder och skapa ett gott intryck av företaget. Skyltar på butiker och restauranger kan locka förbipasserande och uppmuntra dem att besöka och göra inköp. Dessutom kan skyltar vara ett sätt att differentiera sig från konkurrenter och bygga en unik företagsprofil.

  4. Vägledning och orientering: Skyltar hjälper oss att navigera och orientera oss i olika miljöer. Det kan vara skyltar på offentliga platser som visar vägen till olika byggnader, parkeringsplatser, toaletter, entréer och utgångar. Skyltar på kollektivtrafiksystem ger information om stationer, rutter och tidtabeller. Genom att använda skyltar kan vi hitta vår väg och undvika att gå vilse.

  5. Informativ och estetiskt tilltalande miljö: Skyltar kan också bidra till att skapa en informativ och estetiskt tilltalande miljö. Genom att använda skyltar kan man tillföra färg, design och grafik till olika platser och göra dem mer attraktiva. Det kan vara konstnärliga skyltar på offentliga platser, informationstavlor på museer eller skyltar som förbättrar utseendet på gator och torg. Genom att integrera skyltar i arkitekturen och miljön kan man skapa en enhetlig och intressant atmosfär.

Dessa är bara några av fördelarna med skyltar, och det finns många fler sätt på vilka skyltar spelar en viktig roll i samhället. Vi på Gamleby Screen med vår breda maskinpark har lösningen för dig och ditt företag.

Vilket material skall jag välja för min skyltning?

Valet av material för skyltar beror på flera faktorer, inklusive användningsområde, budget, önskad estetik och miljöpåverkan. Här är några vanliga materialval för skyltar:

  1. Aluminium: Aluminiumskyltar är populära på grund av deras hållbarhet och lätthet. De är väderbeständiga och kan användas både inomhus och utomhus. Aluminiumskyltar är vanligtvis tunna och har en professionell och modern estetik. De kan vara ett bra val för företagsskyltar, vägskyltar, parkeringsskyltar och informationsskyltar.

  2. Plexiglas (akryl): Plexiglas är ett transparent material som ger en elegant och modern look. Det är lätt att forma och kan användas för att skapa skyltar med olika former och storlekar. Plexiglasskyltar är vanligtvis tunna, lättviktiga och har utmärkt hållbarhet mot väderförhållanden. De är vanligtvis mer lämpliga för inomhusbruk, men kan även användas utomhus om de skyddas mot direkt solljus för att undvika gulnande.

  3. PVC-skum (foamboard): PVC-skum är ett lättviktigt material med en kärna av skum mellan två ytskikt av hård PVC. Det är kostnadseffektivt och kan enkelt skäras och formges. PVC-skumskyltar är vanligtvis lämpliga för inomhusbruk, till exempel på mässor, utställningar eller i butiker där de inte utsätts för extrema väderförhållanden.

  4. Rostfritt stål: Rostfritt stål ger en elegant och robust look. Det är korrosionsbeständigt och kan användas både inomhus och utomhus. Rostfritt stål är populärt för företagsskyltar, hotell- och restaurangskyltar samt skyltar med hög estetisk krav. Det är dock viktigt att överväga att rostfritt stål kan vara dyrare än andra materialalternativ.

  5. Trä: Träskyltar ger en naturlig och traditionell look. De kan vara målade eller lasergraverade för att skapa önskad design. Träskyltar är vanligtvis lämpliga för inomhusbruk eller för utomhusbruk under skyddade förhållanden där de inte utsätts för mycket fukt eller extrem väderpåverkan. Det är viktigt att välja träslag som är lämpliga för utomhusbruk och att behandla dem för att skydda mot fukt och insekter.

Dessa är bara några exempel på materialval för skyltar. Det finns också andra alternativ, som glas, kompositmaterial och olika plasttyper. Vid valet av material är det viktigt att överväga skyltens användningsområde, önskad estetik, budget och hållbarhetskrav.

Vi hjälper dig självklart och tar fram den bästa lösningen för ditt behov. Kontakta oss via telefon eller offert-knappen i menyn.

Redo att ta kontakt?

Rulla till toppen